Mi az a Zumba fitness és hogyan segít a fogyásban?

zumba fitness

Mostanában sok szó esik a Zumba fitneszről. És ez teljesen természetes. Nehéz egy beszélgetésben nem említeni egy olyan módszert, amikor egyetlen edzéssel 800 kalóriát égetsz el. Sokan abban reménykednek, hogy profi Zumba fitneszedzőt találnak, fitneszklubokba mennek, míg mások DVD-t vásárolnak.

De először nézzük meg, milyen sport az, ami lehetővé teszi, hogy szó szerint a szemünk láttára olvadjon fel zsír a problémás területeken. Meg kell jegyezni, hogy a Zumba fitness körülbelül 20 évvel ezelőtt kezdődött – a technikát Alberto „Beto” Perez fitneszoktató fejlesztette ki az 1990-es évek közepén, bár azóta némi változáson ment keresztül.

Eredetileg egy latin ritmusokra épülő táncműsor volt. A zumba fitness megalkotója magával hozta az USA-ba, és egy aktív bemutató és lenyűgöző befektetések után a világ számos országában népszerűvé vált az eszköz. Idővel a „Zumba Fitness” márka aktívan fejlődik.

A zumba-fitness egyszerű ritmikus mozdulatok ismételt ismétlésén alapul, amelyeket meghatározott zenével hajtanak végre – a merengue, salsa, reggaeton és cambium egyszerűsített változata (néha rumba, mamba, flamenco és kalipszó hozzáadásával).

Persze sok múlik az edzőn, az oktató országon, olykor a csoport életkorán is. A zumba fitness egyszerűsége abban rejlik, hogy az edzéshez semmilyen sporteszköz nem szükséges, sőt bármilyen fizikai erőnlétűeknek, a tánc és a szórakozás szerelmeseinek, vagy csak az alakjukat rendbe tenni vágyóknak alkalmas.

Miben rejlik ennek a sportágnak az egyedisége és hogyan zajlanak az edzések?

A Zumba fitness egy kiváló kardió edzés azok számára, akik karcsúsodni szeretnének, formázni szeretnének testüket, vagy egyszerűen csak megőrzik meglévő formájukat.

A technika teljes titka az, hogy az egyszerű tánc ellenére a Zumba fitness edzés egy speciális gyakorlatsorból áll, amelyet szakértők fejlesztettek ki minden nagyobb izomcsoport számára.

Minden mozdulat többszöri megismétlésével minőségi terhelés éri az izmokat, erőteljes edzés a szív- és érrendszerre, valamint a légzőrendszerre.

Az órák jelentősen növelik az egész szervezet állóképességének szintjét. Minden mozdulatot először egymás után tanulmányoznak, és az edzőnek meg kell győződnie arról, hogy az elemeket helyesen hajtják végre, csak így oszlik el helyesen a terhelés.

Hogyan fogyhatsz a Zumba fitness segítségével?

Érdemes megfontolni, hogy a Zumba fitness egy olyan edzés, amely táncos mozdulatokra épül, és ezzel, mint minden más hasonló edzéssel, javul az általános egészségi állapot, és elégetik a kalória.

De a fő titka az, hogy edzés közben kevésbé vesszük észre az egyes izomcsoportok terhelését, mivel szakaszos eloszlás van: míg egyes izmok feszülnek, addig mások ellazulnak.

Igaz, sok múlik azon, hogy mennyi erőfeszítést fektetsz az egyes mozdulatokba, és mennyire helyesen hajtod végre a gyakorlatokat. Ezért ne legyen lusta, hogy magasabbra emelje a lábát, vagy lejjebb hajoljon.

Ne feledje azonban, hogy az edzés során nagyszámú kalóriát éget el. De ez nem jelenti azt, hogy valami édességgel vagy zsírral kell pótolni.

Ez is érdekes lehet...