Miért szükséges a SEO tanácsadás?

SEO tanácsadás alatt

Sok ember küzd azzal, hogy a weboldala nem kerül eléggé előre a találatok között, így rengeteg látogatótól, olvasótól vagy éppenséggel vásárlótól esik el. Hiába minden, egyszerűen a többi oldal valahogy jobban teljesít és mindig előrébb kerülnek.

Természetünknél fogva bennünk van a versenyszellem, hogy jobbak és jobbak szeretnénk lenni, különösen igaz ez, ha üzletről van szó és a bevételünk forog kockán. A következő néhány tipp megszívlelésével és alkalmazásával garantáltan komoly lépéseket tehetünk a találati lista eleje felé, melyek ráadásul a SEO tanácsadás során is felbukkanhatnak.

Keresőoptimalizálás

Teljes, kerek mondatoka szerepelnek weboldalunkon, tökéletes nyelvhelyességgel és tűpontos információkkal, de valahogy mégsem jut el elég emberhez? Hiába kínáljuk a világmegváltó információkat mindenki számára, alig-alig jut el néhány személyhez?

Próbáljuk meg a kulcsszavakat megváltoztatni, illetve arra optimalizálni a megjelenő szöveget. A SEO szakértő segítségével döntsük el, hogy mi az a néhány szó, amire szeretnénk, ha a weboldalunk megjelenne és építsük bele a szövegkörnyezetbe ahányszor csak tudjuk anélkül, hogy zavaró lenne és szóismétléseket használnánk. Ha elegendő alkalommal szerepelnek a kulcskifejezések a szövegezésben, a keresőmotor könnyebben megtalálja majd őket és pozitívan értékeli oldalunkat, hiszen visszatérő elem lesz.

Megjelenés

Törekedjünk egy olyan megjelenés kialakítására, ami kellemes benyomást kelt az emberekben és nem üldözi el őket rögtön az oldalról. Minél több időt tölt el egy-egy látogató a lapunkon, annál relevánsabbá válunk az algoritmus számára és annál inkább előre dob majd bennünket. Töltsünk fel videókat és képeket, melyek lekötik az olvasók figyelmét és tovább időznek nálunk.

Kerüljük az idegesítő és tolakodó reklámok szerepeltetését, ugyanis azok plusz indokok lehetnek az olvasóknak a távozásra.

Türelem, a SEO tanácsadás előbb-utóbb beérik

Legyünk türelmesek a weboldalunkkal szemben, ugyanis a szembetűnő változások időbe telnek. Ha frissítjük az oldalon megjelenő tartalmat, optimalizáljuk a szöveget vagy képeket-videókat töltünk fel, apróbb változásokat észlelhetünk egy héten belül, de az igazi nagy fordulat hónapokba telhet.

Általánosságban a nagyobb reformoknak adjunk minimum három hónapot, hogy igazán kifejthessék hatásaikat, de az sem kizárt, hogy fél év is beletelhet. A lényeg, hogy ne keseredjünk el, ha napok alatt nem váltunk a legolvasottabb bloggá és folytassuk a kemény munkát, a SEO tanácsadás igénybe vétele ugyanis meghozza a gyümölcsét.

Ez is érdekes lehet...