Mire való egy ipari gáztűzhely?

A nagykonyhai webshopokban nézelődve számos érdekes kategóriával találkozhatunk, melyek talán valamilyen módon még ismerősek is lehetnek a mindennapi életből. Ilyen dolog a gáztűzhely, ami a legtöbb magyar háztartásban megtalálható, és fontos részét képezi a konyháknak.

Nincs ez másképp az ipari gáztűzhelyekkel sem, melyek ki tudják szolgálni a nagykonyhai eszközökkel támasztott követelményeket. Ezek hasonló feladatokat végeznek el, mint az otthoni tűzhelyeink, csak a léptékek mások.

Milyen ipari gáztűzhelyek léteznek?

Ha körbe nézünk a webshopok kínálatában, akkor az ipari gáztűzhely modellek sokféle változatban érhetők el. Ezek között megtalálhatók a 600-as égősorral, a 700-as főzősorral, a 900-as főzősorral, illetve az egyéb méretben rendelkezésre álló gáztűzhelyek.

Az égőrózsák száma szerint is csoportosítani lehet ezeket a berendezéseket, hiszen elérhető a 2 rózsával, 3 rózsával, 4 rózsával, 6 rózsával, 8 rózsával vagy még nagyobb méretű eszközök is, ez utóbbiak azonban már jóval ritkábbak. Természetesen semmi sem akadályozza meg azt, hogy egy-egy jól teljesítő berendezésből többet is felhasználjanak az ipari konyhában.

Az ipari gáztűzhelyek általában elektromos sütővel rendelkeznek, mert ennél könnyen be lehet állítani a hőfokot, nem kell várni a felmelegedésre, és azonnal elzárható a hőforrás, ha már nincs rá szükség. Az ilyen eszközök általában 220 Volttal működnek, és a leírásuknál meg van adva, hogy mekkora az elektromos teljesítmény, illetve a gázüzemű teljesítmény is.

A nagykonyhai felhasználást mutatják az ipari gáztűzhely olyan extrái is, mint a valamely GN edény méretéhez illeszkedő sütőrács, a hulladékgyűjtő tálca, a leemelhető edénytartó rács, a lekerekített sarkok, a préselt fedlap, sokszor a hátsó felhajtás is, és a szintezhető lábak minden oldalon.

Ezek együtt adják azt a felhasználási módot, mely a nagykonyha mindennapjai során elengedhetetlenül szükséges, csak így lehet ugyanis kiszolgálni azt a hatalmas mennyiségű vendéget, akik a legzsúfoltabb időszakokban étkezni szeretnének.

Ez is érdekes lehet...