Két hasznos dolog, amit a kertészeti webáruházakban szerezhetünk be

szúnyogháló

Elmúltak már azok az idők, amikor a legkisebb apróságért is kocsiba kellett ülni, és el kellett autózni a legközelebbi barkácsbolthoz. Ahol persze sportot űztek abból, hogy csak egy pénztárost alkalmaztak, ezért minden vásárláshoz legalább fél órás sorban állás is hozzá tartozott.

Ma már elég megnyitni a böngészőt, és akár mobilról is pár kattintással beszerezhetjük a nekünk szükséges dolgokat a kertészeti webáruházakon keresztül. Mivel a kínálatuk hatalmas, így akár otthonról, a fotelben ülve is megkapunk mindent.

Ebben a cikkben most két hasznos kiegészítőt, a takaróponyvát és a szúnyoghálót ismerhetjük meg.

A takaróponyva egy rendkívül sokrétűen használható eszköz

Ha a takaróponyvát halljuk, mindenkinek a nagypapánál megszokott, vastag, és félig átlátszó műanyag fólia jut az eszébe. Pedig ma már az ilyen fóliák a kisebb részét teszik ki a vásárlásoknak, a vevők átszoktak a sokkal jobb megoldásokra.

A takaróponyva típusok napjainkban nagyon sokfélék, hiszen változatos feladatokra használhatók. Ha úgy tetszik, akkor letakarhatjuk vele a télire eltett tűzifát, nagyobb gépeket vagy bármilyen olyan fix dolgot, amit nem lehet elmozdítani.

Hasonlóan jó a takaróponyva a gyümölcsfák védelmére is, föléjük kifeszítve távol tarthatók a madarak a gyümölcsöktől, ráadásul egyes típusok a jégeső kárait is képesek csökkenteni. Ha már távol tartani a madarakat, akkor a ponyva a kiscsirkéket is védheti az olyan vadászmadarak ellen, mint a sólyom vagy a sas.

Végül pedig, a szállítás során is jól jön a takaróponyva, amikor az utánfutóra rakva a dolgokat, ez a hasznos kis eszköz fogja le azokat. Így biztosak lehetünk benne, hogy az közúton haladva sem hagyjuk el, amit összekészítettünk.

A szúnyogháló nélkül sokkal nehezebben viselnénk a nyarat

Legalább ennyire hasznos dolog a szúnyogháló, amelyet már évtizedekkel ezelőtt is használtak. Amikor eljön a kánikula, nincs más lehetőség, mint szellőztetni, a vérszívók azonban bejönnek a fényre. Ha nem akarunk egész éjjel vakarózni, akkor valamelyik szúnyogháló típust kell felszerelnünk az ablakra vagy az erkélyajtóra.

Kép forrása: profigazda.hu

Mivel ma már hatalmas a kínálat ezen a téren is, így a lehető legváltozatosabb modellekkel találkozhatunk. A legolcsóbbak azok a szúnyoghálók, melyeket öntapadós csíkkal az ablakkeretre rögzíthetünk. Ennél profibb megoldásnak számítanak a saját kerettel rendelkező darabok, míg az üvegszálas szúnyoghálók hosszabb ideig látják el feladatukat.

Végül pedig, léteznek alumínium szúnyoghálók is, ezek már a rágcsálókat is kint tudják tartani, ezért élelmiszeripari felhasználásra is kiválók.

Ez is érdekes lehet...