Miből tudhatod, hogy szuperérzékeny vagy?

Az átlagos emberektől eltérően a szuperérzékeny emberek máshogyan tapasztalják meg a körülöttük lévő világot. Ez egy velük született biológiai eltérés. Az ilyen emberek sokkal könnyebben átérzik más emberek hangulatát, nem igazán szeretik a véres – erőszakos filmeket. Az alábbi tulajdonságok mind a szuperérzékenység jelei lehetnek.

Szelídség,mások megfigyelése és szorongás

Ki nem állhatod a kegyetlenséget és az erőszakot. A bűnügyi hírek, az erőszakos filmek és természetesen a valóéletben történő kegyetlenség legapróbb jele is rögtön kiborít és kellemetlenül érzed magad. A körülötte lévő emberek testbeszédét, arckifejezését és hanghordozását folyamatosan figyelemmel követed és a legapróbb változást is egyből kiszúrod. A folyamatos figyelemnek köszönhetően gyakran igen kimerültnek érzed magad. Szorongó érzés tör rád, amikor felhalmozódnak a teendők.

Túl sok aggódás

A nap végére másra sem vágysz, mint egy kis egyedüllétre, hogy feltöltődhess. Sokszor, mikor valaki váratlanul hozzád ér, összerezzensz, mivel nem számítottál rá. Az érzékenységnek köszönhetően sokkal nagyobb hatásnak éled meg az egyszerű érintéseket is. Hajlamos vagy túlgondolni a dolgokat és fejben újra meg újra lejátszani bizonyos szituációkat. Foglalkoztat az élet értelme és az univerzummal kapcsolatos kérdések.

Ábrándos jellem

A hirtelen keletkező hangos zajok felkavarnak. Előtérbe helyezed a ruhák esetében a kényelmet, az esztétikával szemben. Sokkal érzékenyebb vagy a testi tünetekre, a fejfájásra és a megfázásokra. A belső világod ragyog. Szeretsz olvasni, ábrándozni, gyerekkorodban képzeletbeli barátod volt. Nem szeretsz kimozdulni a komfort zónádból, lehetőleg kerülöd a változásokat. Az utazás és a költözés következtében bekövetkező környezeti ingerek nyomasztanak

A viták kerülése és gyakori frusztráció

Azt hiszik szorongsz vagy valamilyen problémád van. Rendkívül frusztrált leszel, ha egy ideje már nem ettél. Hamar kifejti szervezetedben hatását a kávé és az alkohol. Rendkívül megvisel egy -egy összetűzés, ezért kifejezetten igyekszel kerüli őket.

A jó vélemények legyezgetik hiúságod, de a rossz szó padlóhoz vág. Nehezen békélsz meg lelkiismereteddel, ezért próbálod magadból a legtöbbet kihozni. A zene, a táj, az ételek íze, a festmények és mindenféle művészet lenyűgöz. Sok apró részlet sem kerüli el a figyelmedet és ezt már gyerekkorodban is észrevették rajtad.

Ez is érdekes lehet...