Játék kiegészítők: fontosság, kényelem és előnyök

gamer cuccok

Az elektronikus játékok már régóta nem csak szórakoztatóak a gyerekek számára. A gyerekek és a serdülők virtuális forgatásokra vagy kalandokra indulnak szüleikkel. Régóta lehetséges, hogy a méltóságteljes idősek is részeseivé válnak a mániának.

Cikkünkben megvizsgáljuk, mely perifériákat érdemes beszerezni: monitorok, egerek, billentyűzetek, fejhallgatók, kormányok, kontrollerek, VR-szemüvegek és székek.

Monitorok

Az ergonómia kulcsfontosságú a felhasználó kényelme és egészsége szempontjából, különösen az íróasztalnál való hosszabb tartózkodás során.

A modellek méretükben és felbontásukban is változatosak – a Full HD-től a Quad HD-n át a modern csúcsszabványú 4K Ultra HD-ig terjedhet. Ugyanez vonatkozik az országok arányára is – 16:9 vagy 21:9. Nem szabad alábecsülni az ívelt kijelzővel rendelkezőket sem.

A játékmonitorok fő jellemzője azonban, hogy gyakran G-Sync (Nvidia) vagy FreeSync (AMD) technológiára támaszkodnak , így teljes szinkronizálást biztosítanak az adott gyártó videokártyájával. Az eredmény egy hibamentes grafika és a részletek megjelenése.

Fejhallgató

A játékok tele vannak effektekkel, és hangjaik irritálhatják azokat, akikkel megosztunk egy szobát. Ezért a gamer fejhallgató kötelező tartozék.

A játékosok és a filmrajongók számára fejlesztették ki, ezek surround hangszimulációval és/vagy 5.1/7.1 csatornás hanggal rendelkeznek. Fülkagylójuk olyan anyagokból készült, amelyek nem füllednek be, és nem okoznak kényelmetlenséget, ha több órán át viselik őket.

Billentyűzetek

A szabványos modelleket nem mindig játékokhoz tervezték. Leblokkolnak, ha egyszerre több gombot nyomunk meg, ami a játékhoz szükséges. A billentyűk nem nyújtanak kellemes ellenállást. És a leggyakrabban használt gombok – W, A, S, D és a szóköz – meghibásodhatnak.

Mindez nem jelent problémát egy gamer billentyűzetnél, amelyet eredetileg a gombok terhelésre szántak számára. Némelyikük multimédiás gombokkal és programozható gyorsbillentyűkkel rendelkezik. Vezetékes és vezeték nélküli lehetőségek állnak rendelkezésre.

Egerek

Bármilyen gyorsak is a reflexeid, a meccseken aligha fogod időben eltalálni ellenfeleidet, ha a fegyverednek nincs pontos irányzéka vagy érzékel. Az egér az egyik ilyen fegyver – talán a legfontosabb a szórakoztató műfajok közül legalább fél tucatban. Az érzékelő lehet optikai, lézeres, Bluetrack, V-Track. 

És a számítógéphez való csatlakozás módja – kábelen és/vagy Bluetooth-on keresztül.

Ha megfelelő modellt keres, észre fogja venni, hogy az érzékelő felbontása 800 és több mint 10 000 dpi között változik.

Általában úgy tartják, hogy a legmagasabb érték a legjobb. A mi tanácsunk azonban az, hogy ügyeljen az ergonómiára. Ha a készülék nem kényelmes a kezében, a többi másodlagos jelentőségű.

Vezérlők

Ha szeret virtuális autókat és repülőgépeket vezetni, fontolja meg a kormánykerék használatát . Az akciókalandok szerelmeseinek szüksége van egy joypadra. Ez utóbbi szinte kötelező egy nagy csatában.

VR headset

A szórakoztatóipar szakértői határozottan állítják, hogy a 4K grafika, a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) szerepel a jövő rövid távú tervei között. Sok jelenlegi, játékosoknak szánt laptop VR-optimalizált grafikus kártyával érkezik. Ahhoz, hogy kihasználhassa ezeket, szüksége lesz az adott játékkal vagy online szolgáltatással kompatibilis sisakra / headsetre is.

Székek

Ha napi 2 óránál többet tölt számítógép előtt – akár játékos, akár nem – csontrendszeri károsodást és neurológiai problémákat kockáztat. Éppen ezért egy kényelmes szék több mint ajánlott. A játékos-orientált modellek a legkorszerűbb technológiájú modellek a piacon.

Ez is érdekes lehet...