Zsebbe nyúlós kérdés: mennyibe kerül egy jó telefontok?

Évről évre bővül a telefontokok választéka, ennek köszönhető, hogy ma már szinte minden okostelefonra kapható különböző stílusú tok. A kínálat több szempontból is változatos képet mutat, vannak hajlékony, merev, erősített tokok, karra, övre helyezhető változatok és igen népszerűek a szétnyithatós variációk is. Készülhet szilikon vagy különböző műanyagok felhasználásával, bőrből, műbőrből, lebomló anyagból, szövetből, de olykor még fából, fémből is. Ezek persze árban is különböznek egymástól.

Telefontok vásárlása előtt a legfontosabb, hogy sorra vegyük, milyen körülmények között használjuk a mobilt. A Xiaomi tokok gyártói a vásárlók igényeire szabottan számos típust kínálnak a mobilosoknak. Ha mindenhová magunkkal visszük és nem kíméljük a telefont, osztozik a helyen a lakáskulccsal és minden egyébbel a zsebünkben vagy a táskánkban, akkor érdemes olyan tokot választani, ami a készülék egészét védi, beleértve a kijelzőt is. 

Amennyiben igyekszünk odafigyelni a telefon épségére, elég lehet egy hátlapi tok, de üvegfólia vásárlása ebben az esetben is indokolt annak érdekében, hogy a hétköznapi használatból eredő sérülésektől védjük a készülék egészét. Sokan edzéshez, túrázáshoz, vízi sportok esetén is ragaszkodnak a jól megszokott mobilhoz és a kedvelt applikációhoz, számukra előnyösebb, ha erősített vagy vízálló tokot választanak. 

A tok ára nem a telefontól típusától függ

A választék óriási, ahogy azt az igen népszerű Xiaomi 12 5G tok kínálata is bizonyítja. A legolcsóbbak 1000 forint körül kezdődnek és általános használat mellett hozzájárulnak a telefon hosszabb élettartamához, képesek jól védeni a karcolásoktól, kisebb sérülésektől. Ha stílusosabb, mintákkal, csodás, élénk színekkel ellátott tokra vágyunk, akkor 5000 forint alatt már valósággal dúskálhatunk a kínálatban. 

Hasonló áron valódi bőrből készült változatot is beszerezhetünk magunknak. Érdemes tudni, hogy minden telefontok komoly tesztelésen megy át a tervezés során, így nem csak esztétikai funkciója van, hanem megbízható védelmet is nyújt a mobilnak. A fentebb említett, komolyabb igénybevételnek kitett készüléket speciális tokkal védhetjük, melyek költségesebbek ugyan, de garantáltan nagyobb biztonsággal védik meg a telefonunkat. 

Az árak többféle skálán mozognak, de általánosságban elmondható, hogy a készülék árának töredékéért minden telefonra kapható mobiltok.

Ez is érdekes lehet...